Svensk demensvård inspirerar Skottland

De söker efter goda exempel och hittar dem genom Svenskt Demenscentrum. De tre biståndshandläggarna från Skottland ser Sveriges arbete med demensvård som ett föredöme.

– Att känna stolthet över sitt arbete, att stärka teamandan och självförtroendet hos personalen och att arbeta mer personcentrerat är några av de bitar som vi kommer att ta med oss. Vi har verkligen blivit inspirerade av besöken på Aging Research Center, Svenskt Demenscentrun och Silviahemmet, säger Emma Coyne, biståndshandläggare.

Hon och kollegorna Orla Lynch och Meredith Ahearn har tack vare ett stipendie för socialarbetare i Skottland tillbringat två veckor i Stockholm. Syftet med resan är att samla inspiration och goda exempel inom demensområdet och äldreomsorg.

– Vi utforskar hur andra människor och andra kulturer närmar sig liknande problem som vi har. De nya exemplen kommer att hjälpa oss att hitta nya sätt att utveckla, förbättra, ompröva och förstärka vårt arbete i Skottland.

På bilden: Emma Coyne, Orla Lynch, Meredith Ahearn, biståndshandläggare på kommunen i Edinburgh tillsammans med  Svenskt Demenscentrums Ann-Christin Kärrman, vård och omsorgsansvarig, och Sara Hjulström, koordinator.

Senast uppdaterad 05 augusti 2015 - 11:16 © Svenskt Demenscentrum

Svenskt Demenscentrum, Sveavägen 155, 113 46 Stockholm | tfn: 08 690 58 00 | e-post: info@demenscentrum.se

Loading   Sökning pågår