Internationella alzheimermånaden inledd

Temat för lunchen var "Maten som förlänger livet”. Hur är det egentligen ställt med maten på våra demensboenden? Kan kosten rentav förhindra att vi drabbas av alzheimer och andra demenssjukdomar? Det var ett par angelägna frågor som ventilerades i Grand Hotels spegelsal. 

Liselotte Jansson, generalsekreterare i Alzheimerfonden, ledde diskussionerna tillsammans med skådespelaren Stefan Sauk. Bland deltagarna märktes krögaren Leif Mannerström, professor Miia Kivipelto, Stockholms äldreborgarråd Joakim Larsson (m) och riksdagsledamot Meeri Wasberg (s).

Alzheimermånaden fortsätter den 8 och 15 september med temakvällar i World Trade Center. Flera ansedda alzheimerforskare är inbjudna, liksom drabbade och anhöriga som delar med sig av sina erfarenheter.

På den internationella alzheimerdagen, 21 september, blir det olika aktiviteter på Drottningholms slottsteater och öppet hus i Silviahemmet (på andra sidan vägen). Svenskt Demenscentrum, Demensförbundet och Silviahemmet är medarrangörer. Mer information i vårt kalendarium och på www.alzheimerfonden.se (nytt fönster)

Den 22 september arrangerar Alzheimerföreningen ett evenemang i Solna. Läs mer » (nytt fönster)