Årets Mappie 2016: Wilhelmina Hoffman

prisutdelning på Mappiegalan

Årets Mappie 2016 blev Wilhelmina Hoffman, chef för Svenskt Demenscentrum och Silviahemmet. Hon fick M-Magasins utmärkelse på den årliga Mappiegalan i hård konkurrens med bl a Michelle Obama, Carola Häggkvist och Helena Bergström.

Under mer än tre decennier har geriatriker Wilhelmina Hoffman engagerat sig för demenssjukas värdighet och rättigheter i många olika sammanhang. Prisjuryn konstaterar att hon har kläckt idéerna, startat verksamheterna och drivit opinionen – och nu lyssnar politikerna.

– Jag är jätteglad och stolt för utmärkelsen och det här är ju en glädje jag delar med alla medarbetare i demensvården. Jag kan väl säga att jag valde rätt yrke för 30 år sedan! Och vilken bekräftelse på att vi går mot ett demensvänligare samhälle, säger Wilhelmina Hoffman.

Mappie står för Mature Affluent Pioneering People, översatt till svenska Mogna Attraktiva Pionjärer.

Läs mer om priset (nytt fönster)

Publicerad 2017-04-03
Senast uppdaterad 03 april 2017 - 12:18Newspage © Svenskt Demenscentrum

 

 

Juryns motivering till Årets Mappie 2016:

”Hon har kläckt idéerna, sökt anslagen, startat verksamheterna som är avgörande. Och hon har drivit opinionen. Årets Mappie har lyft framtidsfrågan som berör oss mappisar allra mest. Men aldrig för att själv stå i centrum. Hennes fokus är människorna: De – och vi som åldras. Ta vara på det friska. Så lyder hennes lågmälda stridsrop. Och nu lyssnar politikerna.”

Svenskt Demenscentrum, Sveavägen 155, 113 46 Stockholm | tfn: 08 690 58 00 | e-post: info@demenscentrum.se

Loading   Sökning pågår