Demenscentrum på plats i Almedalen

Söndag den 2 juli inleds årets Almedalsvecka i Visby. Bland de drygt 3000 seminarier och andra evenemang som äger rum har flera demens som tema.

Måndag 3 juli kommer Frida Nobel, Socialstyrelsen, att presentera ett rykande färskt förslag till nationell demensstrategi. Förslaget väntas hon lägga fram för regeringen runt midsommar. På onsdagen delar Svenskt Demenscentrum ut det nyinstiftade priset Årets mest demensvänliga butik. Här är ett urval av evenemang.

Måndag 3 juli, kl 8.00–16.00: Ett gott liv – hela livet
Seminariedag som Svenskt Demenscentrum arrangerar på Gotlands museum, tillsammans med Demensförbundet och Stiftelsen Äldrecentrum. Här presenteras bland annat förslaget till nationell demensstrategi och Stockholms stads satsning på stjärnmärkt demensomsorg. Ladda ned hela programmet (nytt fönster).

Tisdag 4 juli, kl 10.00–11.00: Bostäder för äldre att bo kvar i
Hur kan man arbeta för att erbjuda anpassade bostäder för äldre och människor med demenssjukdom till priser som de faktiskt har råd med? Frågan ställs i ett seminarium med Wilhelmina Hoffman, chef vid Svenskt Demenscentrum, och företrädare för myndigheter, SKL, regeringskansliet och byggbranschen. Mer info (nytt fönster)

Tisdag 4 juli, kl 12.30–16.00: Ett värdigt liv med demens
Föreläsningar med bland andra professor Yngve Gustafsson. Demensförbundet arrangerar. Mer info (nytt fönster)

Onsdag 5 juli, kl 9.00–10.00: En mataffär för alla?
Det ska vara lätt att handla men för personer med demenssjukdom är det ofta förknippat med oro och stress. Seminariet tar upp exempel på demensvänliga butiker och avslutas med paneldebatt med företrädare för bland annat Myndigheten för delaktighet, Svenskt Demenscentrum och dagligvaruhandeln. Mer info (nytt fönster)

Onsdag 5 juli, kl 14.00–15.00: En demensvänlig butik, hur ser den ut?
Svenskt Demenscentrum delar ut det nyinstiftade priset Årets mest demensvänliga butik. Mer info (nytt fönster)

För fler seminarier med demenstema, gå till Almedalskalendern och sök på "demens" (nytt fönster) 

Publicerad 2017-06-06
Senast uppdaterad 07 juni 2017 - 11:37Newspage © Svenskt Demenscentrum

Svenskt Demenscentrum, Sveavägen 155, 113 46 Stockholm | tfn: 08 690 58 00 | e-post: info@demenscentrum.se

Loading   Sökning pågår