Kunskapsstöd lanserat för polis och ordningsvakter

polis och ordningsvaktI fredags (17 mars) lanserade Svenskt Demenscentrum ett avgiftsfritt kunsskapsstöd om demens för poliser och ordningsvakter. Ett 70-tal personer från bl a poliskåren och säkerhetsföretagen hade samlats i Kulturhuset Stockholm där kunskapstödets båda delar presenterades: en webbutbildning och en informationsskrift.

Även Pelle Holmberg, Sveriges främsta svampexpert, var på plats. Han fick diagnosen Alzheimers sjukdom för en tid sedan och berättade målande om hur sjukdomen påverkar hans vardag. 

Anders Djurestad, polisinspektör i Solna och som bidragit med värdefulla expertråd under utvecklingsarbetet, deltog i den avslutande paneldebatten. Han konstaterade att kunskapstödet kommer att fylla ett stort tomrum. Möten med personer med demenssjukdom är ofta svåra möten för poliser och behovet av kunskap om bland annat bemötande är stort, menade han.

Anders Djurestad fick medhåll av Martin Bjurhem, VD för Bevakningsbranschens yrkes- och arbetsmiljönämnd, som tänker använda BYA:s kanaler för att sprida kunskapsstödet till medlemsföretagen.

omslag till informationsskrift

Webbutbildningen tar drygt 30 minuter att genomföra och bygger på tre fallbeskrivningar. Tillsammans med informationsskriften ger den grundläggande kunskap om demenssjukdom, till exempel vilka tecken som kan tyda på demens och hur man bör bemöta en person som har svårt att minnas och att utrycka sig på grund av sjukdom

Informationsskriften är på 16 sidor och kan beställas gratis från vår webbshop
eller laddas ned som pdf.

Direktlänkt till webbutbildningen:
www.demenscentrum.se/polis-ordningsvakt

Senast uppdaterad 23 mars 2017 - 15:52 © Svenskt Demenscentrum

Svenskt Demenscentrum, Sveavägen 155, 113 46 Stockholm | tfn: 08 690 58 00 | e-post: info@demenscentrum.se

Loading   Sökning pågår