Svenskt Demenscentrum

Nyhetsbrev | april 2010
 

NYHETER INOM DEMENSOMRÅDET

Tåga i toga för alzheimerforskningen  Ett världsrekordsförsök i ”togatåg” den 20 maj i Kungsträdgården ska dra in pengar till alzheimerforskningen »

Råd vid  samtal i ny bok  Försäkra dig om personens uppmärksamhet innan du inleder ett samtal. Rådet ger språkforskaren Camilla Lindholm i en ny bok om demens »

Teamarbete och riktlinjer på Umeåkonferens  Björkarnas stad badade i aprilsolen medan deltagarna inne i Folkets hus avhandlade demensvård, riktlinjer och teamarbete »

Danskar har blivit bättre på att upptäcka demens  Antalet personer som får en demensdiagnos vid danska sjukhus har ökat kraftigt. Förklaringen kan vara att vården blivit bättre på att både upptäcka och ställa diagnos»

Nyinstiftat alzheimerpris till SvD-journalist  Svenska Dagbladets medicinreporter Anna-Lena Haverdahl tilldelas Eric Forsgrens journalistpris för sina insiktsfulla reportage »

Användbart instrument vid rehabilitering En ny avhandling från Umeå universitet har undersökt instrumentet A-ONE. Isländskan Gudrún Árnadóttir visar att det kan användas till att mäta förändringar efter rehabilitering »


FEM FAKTABLAD OM DEMENS

Fem faktablad om demens klara I mitten av maj  Ladda ned från vår hemsida och skriv ut. Faktabladen ska sedan översättas till en rad olika språk »


SEMINARIUM TVÅNG OCH SKYDD

Fruktbar dialog om tvång och skydd  Den 15 april arrangerade Svenskt demenscentrun ett dialogseminarium om tvångs- och begränsningsåtgärder. Det blev engagerade diskussioner i en komplicerad fråga »


NY WEBBUTBILDNING PÅ DEMENSDAGARNA

Snart startar DemensABC  Den nya webbutbildningen som baseras på de nationella demensriktlinjerna presenteras på Svenska demensdagarna i Örebro den 19 – 20 maj »

 

––––––
Vill du inte ha nyhetsbrev från Svenskt Demenscentrum i fortsättningen? Avregistrera dig
här »
––––––

 

Senast uppdaterad 23 april 2013 - 13:34 © Svenskt Demenscentrum

Svenskt Demenscentrum, Sveavägen 155, 113 46 Stockholm | tfn: 08 690 58 00 | e-post: info@demenscentrum.se

Loading   Sökning pågår