Svenskt Demenscentrum

Nyhetsbrev | februari 2010
 

NYHETER INOM DEMENSOMRÅDET

Ny riskgen för frontallobsdemens upptäckt. Ett arvsanlag på kromosom sju kan vara inblandat i sjukdomen frontallobsdemens »

gruppbild från nordiskt möteNordiskt samarbete fördjupas. En gemensam konferens om ledarskap, det beslöt nordens tre demenscentra att arrangera vid ett möte i Köpenhamn »

Kamera användbar vid alzheimer. Det visar en granskning av PET-tekniken i en ny vetenskaplig artikel »

Artikelarkiv fullt utbyggt. I populärvetenskapliga Äldre i Centrums webbarkiv finns nu tidskriftens samtliga artiklar fr o m 2002 »

Demens kostar mer än cancer. Samhällets kostnader för demenssjukdomar är större än för cancer och hjärtsjukdomar tillsammans. Det visar beräkningar från Storbritannien »

Umeå får pengar till alzheimerforskning. Ett ny forskningsanlag till Umeå universitet ska användas till att vidareutveckla s k metabola markörer »

bild på cigarettSlutsats påverkas av koppling till tobaksbolag. Sambandet mellan rökning och alzheimer varierar med artikelförfattarnas kopplingar till tobaksindustrin. Det visar en genomgång av forskningslitteraturen »

Kunglig medalj till Demensförbundets ordförande Stina-Clara Hjulström ha fått medalj för sin betydelsefulla insatser inom demensområdet »

 

PRESENTERA DITT TEAM PÅ UMEÅKONFERENSEN

bild på programAnmälan till konferensen Demensteam i Sverige är nu i full gång. Vi upprepar det lyckade försöket från Göteborg i höstas. Det innebär att det finns möjlighet att hyra konferensbord för att kunna presentera sitt demensteam i pauserna. Läs mer »
NY WEBBUTBILDNING PÅ DEMENSDAGARNA

bild på Demens ABCI maj arrangeras Svenska demensdagarna för elfte året i rad. Under ett av seminariepassen i Örebro presenterar Svenskt Demenscentrum Demens ABC, en webbutbildning i Socialstyrelsens nationella demensriktlinjer. Läs mer »

 

––––––
Vill du inte ha nyhetsbrev från Svenskt Demenscentrum i fortsättningen? Avregistrera dig
här »
––––––

 

Senast uppdaterad 23 april 2013 - 13:34 © Svenskt Demenscentrum

Svenskt Demenscentrum, Sveavägen 155, 113 46 Stockholm | tfn: 08 690 58 00 | e-post: info@demenscentrum.se

Loading   Sökning pågår