Svenskt Demenscentrum

Nyhetsbrev | september 2009


NYHETER INOM DEMENSOMRÅDET


bild på underviktÄldre smala personer har större risk för demens
Det visar en avhandling som försvarades vid den 25 september vid Hälsohögskolan i Jönköping. Läs mer »

Auktionspengar går till alzheimerforskning Stärk alzheimerforskningen genom att sälja ditt gamla matbord på auktion. Det är numera möjligt genom ett samarbete mellan Alzheimerfonden och Stockholms auktionsverk. Läs mer »

Utbredd oro för alzheimer En ny SIFO-undersökning visar att nästan varannan person över 50 år oroar sig för att få Alzheimers sjukdom. Läs mer »

bild på EmmyprisAlzheimerfilmer prisade på Emmygalan Två uppmärksammade filmer om alzheimer belönades med Emmystatyetter vid den årliga prisutdelningen i Los Angeles. Läs mer »

Drygt 35 miljoner människor har demens Demenssjukdomarna är en global utmaning, det visar färska siffror från Alzheimer's Disease International. Läs mer »

Nytt ämne kan upptäcka alzheimer Forskare har hittat ännu ett ämne i ryggmärgsvätskan som kan bidra till att bl a förbättra diagnostiken. Läs mer »

Missförstånd gör vården tyngre Inom demensvården är det framför allt svårigheter att kommunicera, inte patientens kroppsvikt, som gör förflyttningarna tyngre. Det visar en ny studie från Sahlgrenska akademin. Läs mer »

bild från Jamtli museumMinnet stimuleras på museum Med pengar från Statens kulturråd har Jamtli i Östersund och fyra länsmuseer inlett ett samarbete med den kommunala äldreomsorgen. Läs mer »

Högläsning för personer med demens Centrum för lättläst och Demensförbundet håller på att utveckla en högläsningsmodell för personer med demenssjukdom. Läs mer »

 

ARBETA MED DEMENS

På Rönngården är behoven viktigare än rutinerna Rönngården är ett prisbelönat demensboende i Pajala. Här är varje individ unik och ska behandlas med respekt. Läs mer »


SÖK PRIS FÖR BÄSTA HEMTJÄNSTTEAM

Förra året vann Borlänge det nyinstiftade priset Bästa hemtjänstteam 2008. Nu är det hög tid att anmäla sig till årets tävling »


EN DAG FÖR ANHÖRIGA

bild på programLördagen den 10 oktober öppnas portarna till Stockholms stadshus. Anhöriga från hela landet välkomnas till Blå hallen och Gyllene salen. Det blir spännande föreläsningar, underhållning, utställningar och mingel. Läs mer » 

 

––––––
Vill du inte ha nyhetsbrev från Svenskt Demenscentrum i fortsättningen? Avregistrera dig
här »
––––––

 

Senast uppdaterad 23 april 2013 - 13:34 © Svenskt Demenscentrum

Svenskt Demenscentrum, Sveavägen 155, 113 46 Stockholm | tfn: 08 690 58 00 | e-post: info@demenscentrum.se

Loading   Sökning pågår