Dina erfarenheter kan bli lärande exempel

Hur arbetar ni för att förebygga tvång och begränsningar? Svenskt Demenscentrum vill lägga ut korta fallbeskrivningar på hemsidan som kan fungera som lärande exempel. Vi behöver din hjälp.

Utbildningspaket för en nollvision

bild på omslag

Nollvision – för en demensvård utan tvång och begränsningar. Det är namnet på Svenskt Demenscentrums nya utbildningssatsning som består av handbok, webbutbildning, anhörigskrift och mobilapp. Läs mer »

Inga brickbord eller sömnpiller på Malmgården

bild på personalPå Malmgården låser man inga dörrar och varken brickbord eller sömnmedel förekommer. Vad är hemligheten?  Läs mer »

Det finns en frisk kärna hos alla

bild från Vigs ängarRubriken Sveriges bästa äldreboende används ofta när Vigs ängar förs på tal. Svenskt Demenscentrum besökte den antroposofiskt präglade miljön utanför Ystad. Läs mer »

Nysvenskarnas väg till äldreomsorgen

Skottsundsbacken

Hur ska de som står långt ifrån arbetsmarknaden och har knapphändiga kunskaper i svenska språket kunna få arbete inom vården? Ett äldreboende i Sundsvall visar vägen. Läs mer »

Stöd och samvaro i Gula villan

Bild på personalGula villan i Härnösand är inte bara en omtyckt lunchrestaurang, det är också en plats för social samvaro för demenssjuka och deras anhöriga. Läs mer »

Svenskt Demenscentrum, Sveavägen 155, 113 46 Stockholm | tfn: 08 690 58 00 | e-post: info@demenscentrum.se

Loading   Sökning pågår