Dina erfarenheter kan bli lärande exempel

Hur arbetar ni för att förebygga tvång och begränsningar? Svenskt Demenscentrum vill lägga ut korta fallbeskrivningar på hemsidan som kan fungera som lärande exempel. Vi behöver din hjälp.

Utbildningspaket för en nollvision

bild på omslag

Nollvision – för en demensvård utan tvång och begränsningar. Det är namnet på Svenskt Demenscentrums nya utbildningssatsning som består av handbok, webbutbildning, anhörigskrift och mobilapp. Läs mer »

Visst finns det hjälp för minnet

Bild på hjälpmedel

Med ny teknik utvecklas nya sorters minnesstöd. Numera finns många olika kognitiva hjälpmedel för personer med demens. Se bildspel »

Seniorerna på Söder tar ton

bild från Nytorget

Ulla, Ingegärd och Britt tillhör kören på Nytorgsgårdens äldreboende. Texterna till de gamla vårsångerna finns där än i minnet och när körtimmen är slut dröjer glädjen kvar. Läs mer »

Första steget i stjärnmärkt demensomsorg klart

Mårtensgården får en stjärnaFörsta steget har nu tagits mot en stjärnmärkt demensomsorg i Stockholms stad. Personal vid fem enheter har nu klarat steg 1 i Svenskt Demenscentrums utbildningsmodell som testas i ett pilotprojekt. Läs mer

Så arbetar vi med Checklista demens

Bild från EkgårdenPå demensboendet Ekgården i Huddinge utvecklas det personcentrerade arbetet. Till sin hjälp har man Checklista demens, ett arbetsredskap som bygger på Socialstyrelsens riktlinjer. Läs mer »

Svenskt Demenscentrum, Gävlegatan 16, 113 30 Stockholm | tfn: 08 690 58 00 | e-post: info@demenscentrum.se

Loading   Sökning pågår