Matlagning på plats i nytt demensboende

Tvåhundrafemtio personer kom på öppet hus när Ceciliagården i Götene invigdes i helgen. Lokalerna rymmer ett nytt boende, avlastning och dagverksamhet. Och all mat ska lagas på plats.

Förr var demensboendet i Götene utspritt på olika enheter i kommunen. Nu samlas det under samma tak, på Ceciliagården där även dagverksamhet och avlastning för anhöriga kommer att finnas. Lokalerna har utformats för att underlätta tillvaron för personer med demenssjukdomar, bl a genom medveten färgsättning och -kombinationer.

De sjutton nyinflyttade kommer till lägenheter med toalett, dusch och ett litet pentry som anhöriga och boende kan nyttja när de vill fika ostörda. I övrigt kommer all mat till måltiderna att lagas på plats, av personalen på de fyra avdelningarna.

Päivi Varis-Petersson, enhetschef på Ceciliagården, gläds åt det stora intresset för den nyöppnade verksamheten.

– Det är jättespännande, och vi har fått så mycket bra reaktioner av de som varit här och besökt oss, säger hon till Nya Lidköpings-tidningen (13 oktober).

Nya Lidköpings-tidningen » (nytt fönster)

Magnus Westlander

 

 

Publicerad 2008-10-14
Senast uppdaterad 14 oktober 2008 - 15:06Newspage © Svenskt Demenscentrum

Svenskt Demenscentrum, Gävlegatan 16, 113 30 Stockholm | tfn: 08 690 58 00 | e-post: info@demenscentrum.se

Loading   Sökning pågår