Om demenssjukdom på sjukhus

2017
Svenskt Demenscentrum

Litteratur

Sjukhuset är ingen lämplig plats för personer med demenssjukdom. Spring i korridorer, många nya ansikten och en lång väntan på undersökningar är ofta både psykiskt och fysiskt påfrestande. Minnessvårigheter och andra kognitiva symptom kan därför förvärras även om vården i sig är av god kvalitet.

Om demenssjukdom på sjukhus vänder sig i första hand till dig som arbetar på sjukhus. Boken lyfter fram de svårigheter patienter med kognitiv svikt står inför och hur du kan underlätta för dem och även för dig själv – för att du ska kunna ge en så bra vård som möjligt. Hur kan man upptäcka kognitiv svikt? Vad gör man när patienten inte kan förklara var hon har ont eller vägrar att bli undersökt? Det är bara några frågor som tas upp.

Boken innehåller även tips och råd, bland annat hur den fysiska miljön med enkla medel kan bli mer demensanpassad. Om demenssjukdom på sjukhus kan läsas fristående men fungerar även som fördjupning till Svenskt Demenscentrums avgiftsfria webbutbildning Demens ABC plus Sjukhus.

Beställ boken i webbshopen »

Ladda ned som pdf »

Senast uppdaterad 07 november 2017 - 11:02 © Svenskt Demenscentrum

Svenskt Demenscentrum, Sveavägen 155, 113 46 Stockholm | tfn: 08 690 58 00 | e-post: info@demenscentrum.se

Loading   Sökning pågår