Kalender

Neuropsykiatriska tillstånd • Online 

21
jun
Datum: 21 juni 2023
Tid: 12:15 – 13:00
Plats:
Online
Arrangör:
Mindmore

Mindmore bjuder in till webbinarium för dig som verkar inom primärvård, företagshälsovård eller specialistvård.

Mild till måttlig neuropsykiatrisk funktionsvariation i primärvården? Tidigare insatser och samtidig utredning och behandling i primärvården, det är Socialstyrelsens nya direktiv för neuropsykiatriska tillstånd. Hur gör andra en primärvårdsutredning och vad innehåller den, vilka professioner är inblandade och hur fungerar samarbetet med specialistvården? Tillsammans möts vi för att fokusera på NPF-diagnoser, hur primärvården kan ta sig an det utökade uppdraget på NPF och undervisa om hur Mindmores nya testbatterier, som är anpassade för primärvårdsutredningen, kan stötta er verksamhet.

Föreläsare från Mindmore: Leg. psykologer Jens Berggren och Frida Strömgren

Webbinariet är avgiftsfritt, föranmälan krävs.

Mer information via Mindmores hemsida » (nytt fönster)

Hur skiljer sig affektiva tillstånd från stressrelaterad ohälsa i den kognitiva profilen? Hur påverkar recidiverande depressioner en patients kognitiva funktionsnivå och hur stöttar vi en patient med en nedstämd hjärna? Här tittar vi på vilka testbatterier och test som kan vara hjälpsamma vid bedömning av affektiva tillstånd, grad av depression och kognitiv nedsättning.

Café Minnesvärt • Sthlm 

31
aug
Datum: 31 augusti 2023
Tid: 18:00 – 19:30
Plats:
Erstagatan 1 K, Stockholm
Arrangör:
Ersta diakoni

Ersta diakoni bjuder in till Café Minnesvärt, ämnet för kvällen är ”Försök inte lura mig!”.

Föreläser gör Anna Lena Nordlinder. Hon är volontär hos Polisen sedan 2011. Hon informerar om bedrägeribrott som riktar sig mot äldre. Hon ger tips på hur man kan skydda sig och vad man bör tänka på i olika slagsbedrägerisituationer.

Café Minnesvärt är avgiftsfritt, föranmälan krävs.

Mer information » (PDF i nytt fönster)