Armband bidrar till läger för unga anhöriga

Gåva till amhörigläger
Wilhelmina Hoffman (t.v. bakom skylten) skänker överskottet från försäljningen av armbandet Remember me. Till höger om henne: Gudrun Strandberg och Katrin Lindholm, Avesta kommun. Övriga är ledare och deltagare på sommarens anhörigläger i Avesta. Foto: Putte L

Svenskt Demenscentrum skänker 20 000 kr till de nationella sommarlägren för unga anhöriga med en demenssjuk förälder. Pengarna kommer från försäljningen av armbandet Remember me.

Den 19 augusti gästade Wilhelmina Hoffman, läkare och chef för Svenskt Demenscentrum, ett av årets läger i Avesta. Hon samtalade och besvarade frågor från tretton ungdomar som rest till Dalarna från olika orter i Sverige. Samtliga har en demenssjuk förälder.

– Det är ofattbart att denna viktiga och nationella verksamhet inte har en offentlig finansiering, säger Wilhelmina Hoffman.

De senaste åren har Alzheimerfonden gett ekonomiskt stöd till sommarlägren. I år skänker Svenskt Demenscentrum 20 000 kr till verksamheten. Det motsvarar överskottet från försäljningen av armbandet "Remember" me som säljs via webbshopen. Också Silviahemmet skänker sin del av överskottet från "Remeber me" till verksamheten.

Sommarlägren har arrangerats sedan 2011, först i Avesta, numera även i Luleå och Ystad. De vänder sig till barn, ungdomar och unga vuxna med en demenssjuk förälder. Genom lägren får de möjlighet att träffa andra i liknande situation och att lyssna och ställa frågor till föreläsare med specialkompetens inom demenssjukdomar.

Initativtagare till sommarlägren demenssjuksköterska Gudrun Strandberg och anhörigsamordnare Katrin Lindholm, Avesta kommun, tog emot gåvan från Svenskt Demenscentrum med stor glädje.

 

armband Remember meBeställ armbandet Remember me från vår webbshop (nytt fönster)